KRISTIANSAND: — Det føltes som om vi spilte fem mot åtte i dag. Vi hadde alle tre dommerne mot oss helt fra starten, sturer Pirates-trener Anthony Collins (29) etter lagets 31. strake serietap.

— Jeg blir sikkert bøtelagt for å si dette, men jeg er bare så frustrert. Når vi først får en tv-kamp, burde vi få bedre dommere enn dette. Jon Rogers spilte veldig bra, men fikk avblåsninger for skrittfeil som var helt urimelige. Efrim Russom ble taklet stygt hele kampen gjennom. Jeg fikk en teknisk feil bare for å stille dommerne et rolig spørsmål, brummer Collins.

Point guard og nybakt Pirates-spiller Russom (19) supplerer like indignert:

— Ingen av 3B-spillerne er raskere enn meg, men de dyttet så mye at de stadig havnet foran meg. Jeg har aldri vært så mørbanket etter en kamp før. Og jeg hørte dommer Andreas Lind si at jeg er for tynn til å sette en «screen» (kroppssperre).

Skal sjekkes

— Noe slikt har jeg aldri sagt, sa dommer Lind (31) da Fædrelandsvennen kontaktet ham etter kampen.

— Magefølelsen min sier at vi dømte helt greit. Jeg har vært forbundsdommer siden 1999, og har ikke noe horn i siden til Pirates. Men selvsagt skal jeg se gjennom videopptakene, og så får Dommerkomiteen avgjøre om vi var så dårlige som Pirates vi ha det til.

— Vi skal sjekke opp i dette, lover leder i Dommerkomiteen, Knut R. Myhre (66).

Bedre kvalitet

— Jeg så selv kampen på tv, og sitter ikke med noe inntrykk av skjev fordeling fra dommernes side. Grunnen til at vi denne sesongen har begynt med tre dommere i BLNO, er også for å sørge for bedre kvalitet på dommeravgjørelsene, understreker han.

Til tross for tapet, var det god stemning blant rundt 350 tilskuere i Vågbygdhallen i går. AUF støttet Pirates med 2000 kroner, og stilte mannssterke opp på tribunen. I pausen ble familien Vangen hedret med blomster for utrettelig innsats for klubben gjennom flere år.