KRISTIANSAND: I et innlegg under Olavsdagene i Trondheim sist søndag viste Olav Skjevesland til Sverige der TV2 sender «helgmålsringning» hver lørdag klokken 17.55. — Mon det ikke ville være i Olavstradisjonens ånd dersom NRK lot sine distriktskontorer få ansvaret for å lage slike små kirkevisitter før helgen setter inn? Så ble helgen ringt inn, som en stillfeldig markør fra hverdag til helligdag, sa biskopen i Agder og Telemark, og minnet om den urgamle skikken da prester før helligdager sendte rundt et skåret kors til «kvart hus med rykande åre».

Men kringkastingssjef John G. Bernander tar ikke utfordringen på strak feriearm:

— Mulig at NRK ikke varsler messe. Men vi formidler jo en slik hver søndag. Generelt sett bruker vi mye tid og ressurser på formidling av livssyn og tro, aller mest til Den norske kirke, sier Bernander, som oppfordrer biskopen til å sende sitt innlegg til ham.

Olav Skjevesland har på sin side merket seg at ikke minst islam er blitt en synlig religion, også i Norge.

— Både islam og andre er sterke på troens konsekvenser. Vårt eget folk preges av en religiøs unnselighet, en blyghet på kristentroens vegne. Religiøst sett er vi blitt en glemsom generasjon, mener biskop Skjevesland.