VENNESLA: Det er forretningsmannen Tore Gustav Drivenes som vil utvide dagens sentrum via bro over til Hunsøya. Der har han kjøpt et 60 mål stort område av Hunsfos fabrikker, et areal som i løpet av høsten vil bli presentert politikerne gjennom forslag til ny reguleringsplan.

— Jeg har vært i kontakt med flere landsdekkende kjeder. Mange er interessert i å være med, sier Drivenes, som avviser rykter om at møbelkjeden Ikea skal være blant interessentene.

— Ikea trenger angivelig 100 mål til nyetablering. Området på Hunsøya utgjør 60 mål, sier den lokale gründeren.

Tanken hans er bebyggelse lik den som er gjort i dagens sentrum, med forretninger i første og leiligheter i andre etasje.

Forskjellen er at beboerne på Hunsøya får Otra som nærmeste nabo og utsiktspunkt.

— Om få år er det ikke plass til mer i dagens sentrum, av verken butikker eller leiligheter. Samtidig er det viktig å demme best mulig opp for handelslekkasjen til Kristiansand, sier Tore Gustav Drivenes. Han regner med at det nye senterområdet på Hunsøya kan bli et naturlig handlested for 18.000-20.000 mennesker.

Dersom alt går etter Tore Gustav Drivenes' planer, vil byggingen av det nye bolig- og kjøpesenteret starte i løpet av to år.