KRISTIANSAND: — Ingenting tydet på at dette var noe annet enn en navneendring da vi fikk søknaden, sier Lars Gunnar Nag, avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet.

Nå er han ikke så sikker lenger og ber, i et leserinnlegg i Fædrelandsvennen i dag, Fylkesmannen om å se nærmere på grunnlaget for godkjenningen av skolen.

— Jeg vil ha klarhet i hva som egentlig har skjedd, sier Nag.

Ikke samme menighet

Grunnlaget for dette er et brev til Utdanningsdirektoratet fra Tore Danielsen, tidligere pastor i Kristiansand Bibelsenter, der det blant annet heter:

«Kristiansand Bibelsenter og Levende Ord er ikke samme menighet! Styret søkte nemlig Fylkesmannen om navnendring i brev av 7. november 2003 og fikk avslag. Med mindre Fylkesmannen ikke har omgjort dette vedtaket uten å ha informert meg som berørt part i saken, er det her snakk om to helt separate menigheter eller organisasjoner, med, så langt jeg vet, to ulike numre i Brønnøysundregisteret.»

Ifølge Danielsen er altså godkjenningen av Levende Ord Kristiansand grunnskole gitt på feil grunnlag. Den tidligere pastoren sier også til slutt i brevet at det hadde vært betydelig mer tillitvekkende dersom Levende Ord hadde søkt om og fått sin egen godkjenning.

Kan måtte søke på nytt

— Vi får svinge oss rundt så kjapt som mulig og se på dette. Godkjenningen gjelder jo allerede fra høsten, sier Gunnar Skaar, utdanningsdirektør hos Fylkesmannen.

Skaar ser for seg to utfall av granskningen. Det ene er at Levende Ord får beskjed om å rydde opp og at godkjenningen fortsatt vil gjelde. Det andre er at det settes strek over hele behandlingsprosessen og menigheten må søke helt på nytt.

torhallvard.torson@fedrelandsvennen.no