KRISTIANSAND: I mars ble Jon Lilletun sykmeldt på grunn av kreftsykdom. Nå er også partiets nestleder Dagrun Eriksen ute i sykmelding.

–Vi har fått beskjed om at Dagrun må roe ned. Arbeidsdpresset har vært stort siste tiden. Hun er ikke den som sparer seg. Nå har hun slitt seg ut og trenger ro. Alle kan se på henne at hun er sliten, sier KrF-ordfører Torild Brandsdal i Vennesla.

– Det er ikke kjekt å miste to profilerte kandidater midt i valgkamen, men ingen velger når de blir syke, sier hun.

Parlamentarisk leder og førstekandidat på stortingslisten fra Vest-Agder, Jon Lilletun, er kreftsyk og er foreløpig sykemeldt ut mai måned.

Nestleder i KrF og andrekandidat på listen i Vest-Agder, Dagrun Eriksen, er i første omgang sykmeldt ut april.

Sykemeldt i snart tre uker

Mens partiledelsen har valgt å være åpne om Lilletuns sykdomsbilde, har de lagt lokk på sykemeldingen til Dagrun Eriksen.

Partikolleger Fædrelandsvennen har vært i kontakt med sier de først ble kjent med sykmeldingen for et par dager siden. Det til tross for at KrFs nestleder har vært sykmeldt i drøye to og en halv uke allerede.

Spekulasjonene skjøt fart på partiets landsmøte i Tønsberg i helgen, der nestlederen bare sporadisk var innom.

Stort arbeidspress

At arbeidspresset har vært stort siste tiden, er det liten tvil om. Eriksen er i dag både nestleder og stortingsrepresentant. Hun sitter også sentralt i familie-, kultur— og administrasjonskomiteen.

Hun har spilt en sentral rolle under opptakten til verdidebatten, partiets hovedsak i valgkampen.

Dagrun Eriksen tar ikke telefoner og vil ikke å kommentere sykmeldingen, men håper å være tilbake om ikke så veldig lenge.

Generalsekretær Inger Helene Venås kommenterer situasjonen slik:

– Vi har to gode vararepresentanter som gjør en viktig jobb. Vi håper for øvrig at Dagrun er raskt tilbake. Hun er ikke alvorlig syk, sier Venås.

– Ingen gunstig situasjon

– Situasjonen er langt fra gunstig for KrF nå i valgkampen, men det er lite vi kan gjøre med dette. Jeg er opptatt av at vi ikke legger et utidig press på Jon og Dagrun for å få dem på banen igjen. De må bruke tiden de trenger til å bli friske, sier KrF-ordfører Jan Oddvar Skisland i Kristiansand.

Parti-veteranen Roar Fjellvang sier det slik:

– Situasjon er bekymringsfull. KrF taper på meningsmålingen. Lilletun har en stor gjennomslagkraft i landsdelen. Jeg håper virkelig han kan bli med i valgkampen. Dagrun Eriksens sykmelding ble jeg først gjort kjent med mandag. Vi kan bare håpe at ikke dette får innvirkning på valgkampen, sier Fjellvang.