KRISTIANSAND: — Jeg reagerer sterkt på kritikken både fra fylkesordføreren og fra Sps Jon Grindland mot Kristiansands ordfører. Sannheten er at Skisland er en av få som ser hva som kommer, sier Fjellvang og fortsetter:

— Skisland forsøker å rekke ut en utstrakt hånd til oss. Han vil gi oss ei alternativ tomt slik at vi kan komme ut av uføret vi er inne i i fylkeskommunen. Han blander seg slett ikke inn i noe han ikke har noe med, sier Fjellvang, som har lang fartstid både i lokal- og fylkespolitikken.

Både ordfører Thore Westermoen og Grindland reagerte i gårsdagens Fædrelandsvennen sterkt på at Skisland har uttalt seg kritisk om fylkeskommunens anstrengte økonomi.

- Viktig for ungdommen

Fjellvang mener det er avgjørende viktig for ungdommen i Kristiansand at kommunen finner en alternativ plassering til Tangen videregående skole, slik at skolen kan stå ferdig fort nok til å ta imot økt elevmasse.

— Vest-Agder fylkeskommune vil få over 85 prosent i gjeldsgrad hvis vi låner 400 millioner til ny skole. Vi er landets tredje mest belånte fylkeskommune. Da kan ikke jeg se fornuften i å plassere skolen på et sted hvor tomtekostnadene alene vil komme opp i 150 millioner kroner, sier Fjellvang.

Han minner om at fylkesrådmannen selv utsatte vedtak om å bygge skole på Tangen i fjor høst på grunn av fylkets anstrengte økonomi. Vurderingen skal gjøres i juni i stedet.

Opp i fylkesutvalget

— Om en uke skal vi snakke om økonomi i fylkesutvalget. Da vil jeg reise spørsmålet om å se på Tangen-saken på nytt. Det er trist at ordføreren i Kristiansand ikke fikk politikerne i byen med seg i kommunalutvalget. Da hadde vi vært i forkant, sier Fjellvang.

Han avviser at man i fylkeskommunen er enig om Tangen. Han sier motstanden er økende blant politikerne.

— Vi har tidligere bedt om en utredning av å bygge ut i Søgne, Vennesla og Kristiansand, uten å ha fått den fra administrasjonen. Vi kan bruke tomter og skoler vi har bedre.

Fjellvang sier han ikke forstår hvorfor venneslafolk og søgnefolk ikke engasjerer seg mer i denne saken. Han mener den er svært viktig i forhold til å sikre et godt videregående skoletilbud i hele Kristiansand-regionen.