MANDAL: En 20 år gammel mann fra Sandnes er i Kristiansand tingrett dømt til 21 dagers fengsel etter å ha bokset en politikonstabel i magen.

Episoden fant sted på Sjøsanden Camping under Skalldyrfestivalen en fredagskveld i august. En sivilkledt politimann som patruljerte området ble varslet om slåsskamp mellom tiltalte og to andre personer.

Bar kniv Politibetjenten viste frem politiskiltet og forsøkte å roe ned tyveåringen. Da han bad om personalia, slo tiltalte politimannen i i brystet med knyttet neve.

Politiet beslagla en batangakniv som mannen hadde på seg da han ble brakt inn på politistasjonen. Han skal ikke ha kunnet oppgi noen grunn for å ha med seg kniven, annet enn at han hadde fått den som souvenir av en kamerat.

Husker ikke Mannen har forklart at han ikke husker noe fra hendelsen, ettersom han var beruset. Han skal den aktuelle dagen ha drukket i overkant av en liter vodka.

Retten dømmer tiltalte til 21 dagers fengsel. Tyveåringen er ikke tidligere straffedømt, men bøtelagt tre ganger det siste året.