VENNESLA: — Dette er utrolig gøy. Det er en stor ære å få stille ut her, sier Heidi Syvertsen.

I dag åpnes utstillingen på Løa i Vennesla. Der stiller Heidi ut bildene sine sammen med bildene til sin mor, Tove Tormodsdatter Syvertsen og grandtanta Kjellfrid Uleberg. De tre damene møtes hver mandag hos Kjellfrid i Kongens gate for å male.

Etter et par år med ukentlig maling er de klar for sin helt private høstutstilling.

— Jeg kan vel ikke si at jeg er kunstner, men det er utrolig gøy å høre når noen spør meg «er det sant at du er kunstner?»

Heidi var i hundre da hun kunne henge opp bildene sine på Løa.

— Jeg vet ikke hvor lenge jeg har drevet med dette. Jeg har vært fascinert av å tegne og male helt siden jeg var liten, sier Heidi.

Hun pakker fram akvareller og tegninger som hun har laget.

— Dette bildet er mammas favoritt, for det har jeg malt helt fra mitt eget hode, sier Heidi og viser fram bildet «Høstnatt».

Hun tar sitt kunstnerkall alvorlig. Det ligger mange timer arbeid bak akvarellene og tegningene hun stiller ut.

— Det er noe av det første hun gjør når hun våkner og det siste hun gjør før hun sovner. Det er ofte jeg må inn og ta bort blokka fra magen hennes, forteller mamma Tove.

Kjellfrid Uleberg har lært Heidi og moren å male på de ukentlige samlingene hjemme hos seg i Kongens gate. Det skal visst nok være en intensiv skole.

Utstillingen til de tre slektningene åpnes på Løa i Vennesla i dag. Der blir den hengende i to uker, fram til 20. november.