KRISTIANSAND: Tålmodigheten var tydelig over for Kristiansand tingrett onsdag. Først hadde den tiltalte nektet å åpne døra da politiet og stevnevitnet kom for å fortelle når rettssaken mot ham skulle avvikles. Da de samme ringte til ham, la han på røret. Drosjesjåføren nektet først å vedta et forelegg etter å ha blitt avslørt i automatisk trafikkontroll. Derfor havnet saken i retten, men der møtte altså tiltalte ikke frem.

Retten avsa kjennelse om at den tiltalte drosjesjåføren på 53 år skulle pågripes og fremstilles. Men politiet fant ham ikke. Dermed ble saken fremmet for behandling uten at den tiltalte var til stede.

Ifølge tiltalen skulle sjåføren den 16. juli i fjor klokken 05.04 om morgenen kjørt i 87 kilometer i timen forbi den automatiske trafikkontrollen i Hannevika i retning mot Kristiansand. Fartsgrensen her er 60 kilometer.

Drosjeeieren sier at det var tiltalte som disponerte bilen på det aktuelle tidspunktet. Den tiltalte har tidligere sagt at det var uklart om han kjørte bilen eller hadde overlatt drosjen til en annen. Sjåføren har for øvrig nektet å la seg avhøre av politiet, men har møtt frem i et rettsmøte i forbindelse med beslag av førerkortet.

Politiet sendte to tjenestemenn hjem til sjåføren for å kontrollere utseende og bilde fra kontrollen. Tiltalte ble også gjenkjent på bildet av en tredje politimann. Sjåføren ble vist bildene av politiet da de kom på besøk, men nektet da å uttale seg.

Retten var ikke i tvil om at det var tiltalte som var sjåfør av bilen da den ble fotografert i 87 kilometer i timen.

I forbindelse med fastsettelse av straff har retten lagt vekt på at 53-åringen er dømt og bøtelagt syv ganger tidligere for fartsovertredelser. Denne gang ble boten 7500 kroner, og 3000 kroner i saksomkostninger. Førerkortet har også vært inndratt i tre måneder.