KRISTIANSAND: Den 32 år gamle mannen kjøpte de 3400 sigarettene, av merket L&M, av en ikke navngitt selger utenfor Shellstasjonen på Nodeland, for 3700,— kroner, eller rundt regnet 90 øre per sigarett.

Politiet stanset mannen samme dag, og han kunne bare fremvise et internasjonalt førerkort skrevet på arabisk. Retten er i tvil om det er et førerkort, eller om det kun dreier seg om et medlemskort.

32-åringen er nå i Kristiansand tingrett dømt til 28 dagers fengsel for uaktsomt heleri og kjøring av motorvogn uten gyldig førerkort.

Den domfelte har i retten forklart at han ikke visste at sigarettene var utbytte av en straffbar handling. Han trodde sigarettene var kjøpt på danskebåten, og at det var grunnen til at de var så billige.

Tiltalte forklarte videre at han heller ikke burde ha skjønt at sigarettene kunne være utbytte av en straffbar handling, da han trodde en stor familie hadde kjøpt sigarettene.

Den 32 år gamle mannen er i tillegg dømt "til å tåle inndragning til fordel for statskassen av 17 kartonger sigaretter".