Se video SØGNE: Sprengningen, som skjedde i 09.30-tiden, kom totalt ut av kontroll. Stein og steinblokker ble slengt i en omkrets på om lag 50 meter i boligfeltet på Hølleheia.

— Uhellet skjedde i forbindelse med tomtesprengning. Dynamittsalven sendte stein utover området. Ingen personer ble skadet, opplyser operasjonsleder Roar Hansen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ikke folk i huset

Eieren av boligen som ble hardest rammet, var ikke hjemme da uhellet skjedde. Boligen hans fikk imidlertid store skader. En stor steinblokk gikk gjennom soveromsvinduet, og ble liggende ved siden av sengen. I tillegg ble garasjetaket og den ene veggen knust, samt at en stein ble liggende under hengekøyen i hagen.

— Vi må være glad for at det ikke var mennesker der, sier eierens mor, Georgia Thorsland, til fvn.no.

Ifølge henne var boligen nylig bygd om fra hytte til hus.

Også flere andre hus i skråningen ned mot Høllesanden skal ha blitt skadet av steinmassene.

Sprekker i fjellet

Det var firmaet RD Boring og Sprengning som stod for sprengningen på nabotomten til boligen. Skytebas Robert Selseng opplyser til fvn.no at han brukte tre lag med dekkmatter.

— Jeg brukte også samme sprengladning som jeg har brukt tidligere. Da har alt gått greit, sier Selseng, som hevder at han fulgte godkjente sprengningsprosedyrer.

Det er foreløpig uklart hvordan uhellet kunne skje.

— Slik jeg ser det nå, er det antydninger til sprekker i fjellet der steinen har gått ut. Det er nok disse sprekkene som er årsaken til at det gikk galt, sier han.

Selseng opplyser at han sjekket om det var noen hjemme i huset før han begynte å sprenge.

- Har selv ansvaret

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ble onsdag formiddag varslet om uhellet.

— Vi bistår politiet i etterforskningen, og har kontakt med dem, sier informasjonsrådgiver Tore Kamfjord ved DSB.

Det er entreprenørfirmaet Hjalmar Aateigen AS som tilrettelegger tomter på stedet. De har leid inn firmaet som sprengte onsdag.

— Firmaet står for skytingen, og har selv ansvaret, sier daglig leder Edvin Aateigen til fvn.no.