KRISTIANSAND: Ved midnatt nyttårsaften går Hareides seks år lange åremål ut. I dag var rundt 50 mennesker samlet i kantinen til Kristiansand tingrett til avslutningslunsj.

Hareide er fornøyd med tiden han har hatt som sjef for Agder politidistrikt.

— Det har vært fantastisk spennende. Vi ble raskt flinkere til å ta oss av alvorlig kriminalitet, og vi har etter hvert blitt flinkere til å være til stede rundt i distriktet, sier Hareide til fvn.no.

Ikke aktuelt å fortsette

Hareide, som fyller 60 år 13. februar 2008, har i et intervju med Fædrelandsvennen sagt at det aldri var aktuelt å gå på en ny periode.

— Lysten til å fortsette noen år er meget sterkt tilstede. Men jeg vet ikke om jeg kunne holdt på i hele seks år, som er horisonten, sa Hareide.

På nyåret flytter han til Nairobi, hvor han skal fungere som politirådgiver for Utenriksdepartementet (UD).

Går av midt i konflikt

Det har vært betydelige vindkast rundt Hareide mens han har ledet politiet på Agder. Han har blitt beskyldt for å forgifte arbeidsmiljøet, og internt har det vært harde kamper.

Nylig kom det frem at ansatte ved politihuset i Kristiansand kunne fortelle om mobbing, kjeft, latterliggjøring, frykt og angiveri i møte med kolleger. Den sterke interne konflikten kom frem i en hemmelighetsstemplet arbeidsmiljøundersøkelse.

Hareide ønsket ikke å uttale seg om hvordan det føles å gi seg mens det fremdeles er uavklarte konflikter ved politihuset.

— Konlikter på arbeidsplassen er noe man opplever i enhver lederstilling. Men dette er ikke dagen for å kommentere hvordan jeg har opplevd dette. Jeg kommer ikke til å uroe meg følelsesmessig på grunn av konflikten, og det er ikke den som kommer til å prege tiden min her, sier han.