FLEKKEFJORD: 00.21 får politiet melding om at det er blitt knust vinduer i tre bygg ved Trellebakken skole i Flekkefjord.

— De tre byggene står ganske nærme hverandre, men det må ha vært et kratig smell for 40-50 vindusruter er blitt knust, samt at byggene har andre skader, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, til fvn.no.

Alvorlig

Han ser alvorlig på hendelsen.

— Med et så kraftig smell kan det ikke være snakk om vanlig fyrverkeri. Det kan virke som om de har brukt sprengstoff. Vi vil se nærmere på dette så fort vi får tid, sier han.

Ikke svartkrutt fra fyrverkeri

Ingen kom til skade i eksplosjonen. I dag er kriminalteknikere fra Kristiansand på stedet for å undersøke området.

Kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr fra Agder Politidistrikt har allerede trukket en konklusjonen: - Sprengladningen har vært kraftigere enn fyrverkeri, sier han til Aftenbladet.no.

Han sier også at den er sterkere enn en hjemmelaget bombe med svartkrutt fra demontert fyrverkeri.

Kraftig trykkbølge

Sprengstoffet har vært plassert åpent ytterst på en forstøtningsmur mellom tideligere Trellbakken gymnas, Flekkefjord kulturskole og Aktivitetssenteret der byens kommunale fritidsklubb holder til. Trykket fra eksplosjonen var så kraftig at trykkbølgen passerte gjennom kulturskolen, og slo ut vinduer på baksiden.

— Ladningen var nok plassert for å skape mest mulig støy, sier politiførstebetjent Siv Tveit til Atenbladet.no. Hvis hensikten hadde vært å ødelegge noen av bygningene, ville den blitt plassert inntil eller innendørs.

Undervisning

Den siste tiden har deler av byggingene blitt brukt til undervisning av fremmedspråklige i Flekkefjords-området. Politiet ser foreløpig ikke at dette har noe med eksplosjonen å gjøre.

Foreløpig er ingen mistenkt i saken.

— Vi ser veldig alvorlig på saken og vil etterforske den bredt. Politiet er veldig interessert i å komme i kontakt med vitner, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bjarne Bakken.