ARENDAL: — Vi har slike allmøter her på rådhuset en gang i kvartalet, hvor en del konkrete emner tas opp. I dag handlet det blant annet om datasikkerhet, sier Øyvind Haugmoen, IKT-rådgiver i Arendal kommune, til Agderposten.

Arendal kommune hadde i dag samlet en stor del av sine ansatte for å lære mer om datasikkerhet. Midt under personalseminaret gikk 1050 av kommunens datamaskiner i stå, etter at en kommunal server ble rammet av datavirus.

— Det skjedde i 10-11-tiden i formiddag. Siden en filserver som styrer all pålogging i hele kommunen ble rammet, våget vi ikke annet enn å stenge ned hele systemet, opplyser Haugmoen.

Verste på flere år

Haugmoen kan ikke huske at kommunen har vært rammet av et verre virus.

— Dette er helt klart det verste virusangrepet i mine tre og et halvt år i jobben. Jeg skal høre med min forgjenger Kjell Johnsen, men jeg tror nok vi må fem-seks år tilbake for å finne noe lignende, sier Øyvind Haugmoen.

Haugmoen mener kommunen har gode systemer for å hindre virusangrep, men at man ikke kan gardere seg mot nyere og smartere varianter. Han håper dataavdelingen skal klare å fikse problemet til i morgen tidlig.

— IKT Agder har flere folk på saken. Etter at viruset er lokalisert og uskadeliggjort, vil de sjekke og teste utover kvelden. Så forhåpentlig er systemet klart igjen til folk kommer på jobb igjen i morgen tidlig, sier Haugmoen til Agderposten.