KRISTIANSAND: — Vi vil ikke ha en fontene som sender regnbyger over oss hver gang det er litt solgangsbris. I tillegg kommer støyen, sier Ester Stray.

  • Det blir som å leve med konstant øresus, mener hun.

Føler seg lurt

Hun og mannen Klaus van der Meer føler seg litt lurt, men sier samtidig at de nok burde fulgt bedre med.

De har kjøpt leilighet i blokka som skal stå ferdig neste høst. De gledet seg, nå gruer de seg.

— Vi visste ikke at en 20 meters fontene kommer rett utenfor leiligheten vår. Hva er galt med en stille og rolig elv? Hvorfor kan ikke Otra være som den er, spør Klaus van der Meer.

I forgårs besøkte ekteparet Margrethe Mollestad som allerede bor i Kjøita Park.

Hun serverte knallgod kaffe på terrassen, men må innrømme at hun rister på hodet av kommunens planer.

— Sykkelbro er jeg for, men ikke fontene. Jeg frykter bråket. Fortetting er populært, men jeg synes det går litt langt hvis hele elva også skal bygges ned, sier hun.

Mollestad bor i ei blokk som en stund ikke tålte å stå ute. Den er kraftig ombygd etter at den lakk som en sil.

Men det er ikke derfor hun er mot.

— Jeg synes vi kan beholde den flotte, stille, naturskjønne elva. Kan ikke fontenen stå utenfor Bystranda? Der kan barna leke både på den og denne skulpturen som skal komme, sier hun.

Nesten 40 beboerne har skrevet under på et protestopprop til politikerne. Målet er å få byutviklingsstyret til å behandle saken på nytt. Alternativt vurderer de å anke avgjørelsen inn for Fylkesmannen i Vest-Agder, slik man har anledning til når man er uenig i byggesaker.

Gave

Fontenen i Otra er gitt som gave av Sparebank 1 SR Bank i 2004. Det vil si, banken ga 500.000 kroner, mens fontenen som kommunen vil bygge, koster 1,5 millioner kroner.

— Vi er i god dialog med næringsinteressene i Kjøita-området om et spleiselag for å få til den fine fontenen vi ønsker. Det ville blitt for smått med bare en halv million, sier teknisk rådgiver i parkvesenet Tore Diesen.

Si din mening om fontenen