AGDER: Fvn.no har den siste uka invitert sørlendinger til å stemme på kommunenes slagord. Hvilke kommuner i Agder har de beste, mest spennende og mest oppfinnsomme slagordene?

Folkets stemme har nå talt, og Lyngdal i Vest og Bykle i Aust var overlegne vinnere.

Lyngdal vil og våger

Med "Vi vil — vi våger", rasket Lyngdal kommune med seg hele 26 prosent av stemmene, noe ordfører Hans Fredrik Grøvan er svært fornøyd med.

— Jeg tror slagordet er noe de fleste lyngdøler kan kjenne seg igjen i og identifisere seg med. Det er et kort og sterkt utrykk for å få til noe, og Lyngdal har sett en positiv utvikling i det siste, både når det gjelder det kommunale, organisasjonslivet og næringslivet, sier Grøvan til fvn.no.

Han lover at Lyngdal skal satse på å både ville og våge i fremtiden også. Han trekker blant annet frem suksesshistoriene med det nye kulturhuset i kommunen og badelandet, som folk først dømte nedenom og hjem, men som har hatt rekordmange besøkende siden åpningsdagen.

— Et slagord betyr ikke noe om det ikke også fører til resultater, og fremtida får vise om vi klarer å opprettholde den postitive utviklingen. Men som slagordet, har også lyngdølene gitt uttrykk for en sterk evne til å ville opp og frem, sier en fornøyd Grøvan.

Sterk andreplass

På andreplass i Vest-Agder kom Flekkefjord med 13 prosent av stemmene for "Trivsel i hverdagen" og på en tredjeplass havnet Kristiansand med 11 prosent av stemmene for "Vi tror på muligheter".

Bykle best

I Aust-Agder var Bykle kommune et stort hestehode foran nummer to med "Opp og fram", som fikk 23 prosent av stemmene.

— Det er veldig hyggelig, så takk for det! sier Bykle-ordfører Kay Jeiskelid. Han mener slagordet til kommunen passer godt i forbindelse med visjonene i den nye kommuneplanen.

— Vi skal se langt frem og vi er absolutt på vei til å få det til og ser fremover, sier Jeiskelid.

På en solid andreplass i Aust kom Iveland, som fikk 14 prosent av stemmene for "Et godt sted å bo". På delt tredjeplass, begge med 9 prosent av stemmene kom Lillesand: "Unik, trygg og nyskapende" og Froland: "2+2=5, minst!".