KRISTIANSAND: Det var i juli 2005 at de tre dømte mennene på 45, 29 og 23 år tok Lars Josef Kelley og Matthew Kelley som gisler i en sex-butikk.

Nå er de i Kristiansand tingrett dømt for ”ulovlig å ha berøvet en annen friheten”.

Truet med kniv og elektrosjokkvåpen

45-åringen og 29-åringen er dømt til betinget fengsel i 120 dager, hver med prøvetid på to år, samt en bot på 5000 kroner hver. I tillegg er de dømt til å betale saksomkostninger.

23-åringen er dømt til fengsel i 45 dager. Årsaken er at han ifølge dommen skal ha fungert som "torpedo" og at han vært den som utførte frihetsberøvelsen ved bruk av blant annet elektrosjokkvåpen. Det var han som førte de to gislene til butikken. Det er i skjerpende retning lagt vekt på at han er tidligere straffedømt.

Med trusler om bruk av kniv og elektrosjokkvåpen oppsøkte 23-åringen og en annen ukjent person Lars Josef Kelley og Matthew Kelley i deres bopel 19. juli 2005. De ble der truet til å bli med til en sex-butikk, hvor de ble holdt som gisler fra 17.00 til 23.00. — Ødela butikkens nettside

Lars Josef Kelley ble sagt opp sommeren 2005, etter å ha jobbet for butikken hvor 45-åringen er daglig leder.

Kelley skal ha laget en hjemmeside for foretaket da han arbeidet for butikken. Da arbeidsforholdet ble avsluttet skal nettsiden ha forsvunnet. 45-åringen mente at Kelley hadde ødelagt hjemmesiden.

De to gislene ble truet med elektrosjokkvåpen og kniv, etter at Lars Josef Kelley hadde nektet å ordne hjemmesiden til butikken.

Deretter ble gislene tatt med til butikken, med den hensikten at Lars Josef skulle gjenopprette hjemmesiden.

Da hjemmesiden var ordnet slapp de gislene fri. Gislene gikk umiddelbart til politiet for å anmelde det om hadde skjedd.

45-åringen og 29-åringen har ikke erkjent straffskyld, mens 23-åringen delvis har erkjent straffskyld.