KRISTIANSAND: Den yngste var mellom fire og seks år da overgrepene skjedde. I en periode, mens søstrene var henholdsvis mellom fire og seks år og mellom syv og ni år, forgrep den da 15-16 år gamle gutten seg flere ganger mot de to søstrene.

Overfor retten nektet mannen straffskyld, men innrømmet oppbevaring av barnepornografiske bilder. I retten forklarte gutten at det de to søstrene har forklart i dommeravhør som ble spilt av i retten, må være ord andre har lagt i munnen på dem. Dersom jentene har vært utsatt for det de forteller om, må andre ha gjort dette.

Retten har ikke festet lit til den domfeltes forklaring. Det er lagt vekt på dommeravhørene, og de observasjoner som ble gjort av søstrene i tiden etter overgrepet.

Kristiansand tingrett har i forbindelse med straffeutmålingen lagt vekt på at den domfelte gjentatte ganger har hatt seksuell omgang med sine to søsken. Det er også lagt vekt på den jentenes alder.

Både de to jentene og den domfelte har hatt en vanskelige oppvekst og problematiske familieforhold. Alle er etter overgrepene fant sted plassert i fosterhjem.

Mannen må betale de to jentene 125.000 kroner i oppreisning til sammen.

Barnevernet varslet politiet om overgrepene.