GRIMSTAD: Ifølge Agderposten sitter Grimstadkvinnen på enecelle, og får bare ett besøk i uken.

— I denne situasjonen savner jeg å ha familien rundt meg. Jeg ønsker å begynne på nytt - å komme hjem og være mamma for barnet mitt, sier kvinnen til Agderposten.

Mente ikke å drepe

Kvinnen hadde akkurat blitt varetekstfengslet for fire nye uker da avisen besøkte henne. Hun gav da uttrykk for at hun opplever hele situasjonen som uvirkelig.

— Av og til leser jeg i avisene som mennesker som er blitt siktet for mordbrann. Som alle andre, har jeg selvfølgelig gjort meg opp mine tanker om hvem disse menneskene er. Derfor er det så vanskelig å fatte at vedkommende avisene denne gangen skriver om, faktisk er meg, forteller hun.

Under torsdagens fengslingsmøte i Aust-Agder tingrett forklarte kvinnen at hennes intensjoner aldri var å drepe, men å skade de omkomnes eiendeler.

— Jeg hadde ingen tanke på at det kunne være mennesker i huset. Vi gjorde det for at de skulle forstå hvordan det var å komme hjem til et litt ødelagt hus, hevdet 24-åringen.

I etterforskningen har det kommet fram at en av de omkomne tidligere skal ha skadet 24-åringens venns eiendeler.

Nekter straffskyld

Tidligere i sommer skal kvinnen ha skrevet en detaljert tilståelse, med beskrivelse av hendelsesforløpet og at hun var villig til å straffes for det hun hadde gjort. Ifølge avisen skal kvinnen ha ombestemt seg og nekter straffskyld. Nå vil hun kjempe for full frifinnelse i retten.

— Alternativet vil være helt forferdelig. Jeg vet det er lagt planer for barnet mitt hvis jeg må sone en lengre fengselsstraff, sier kvinnen til Agderposten.

12. januar venter kvinnen barn, derfor har advokaten hennes, Sigurd Klomsæt, bedt om at saken forhåndberammes før jul, slik at en eventuell rettssak ikke kolliderer med fødselen. Foreløpig har politiet ikke vært villig til å gjøre dette, dermed risikerer kvinnen å måtte sitte i varetekt lenge etter fødselen.