FLEKKEFJORD: — Det er ikke noen tvil om at dette er den savnede tyskeren. Han ble funnet i vannet like nedenfor der bilen stod, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Letemannskaper har søkt etter tyske Robert Zaremba siden han ble meldt savnet av kamerater forrige mandag. Tirsdag morgen ble det satt inn en miniubåt i søket, og få timer seinere, klokken 13, ble den omkomne lokalisert.

Mannen ble funnet på 4,2 meters dyp og ble i løpet av ettermiddagen tirsdag fraktet til land. Han sendes onsdag til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Den omkomne ble funnet av en miniubåt med søkekamera, ifølge politiet.

Mannskap fra politiet, Røde Kors Hjelpekorps og Sivilforsvarets innsatsgruppe, samt hunder fra Rogaland politidistrikt og Norske Redningshunder har deltatt i den omfattende leteaksjonen. Fredag ble letingen i terrenget avsluttet, mens letemannskapet fortsatte med søk på overflaten av Sirdalsvatnet med båt.

På bakgrunn av etterforskningen så langt, endret politimester Bjørn Hareide i helgen statusen på leteaksjonen. Politiet antok fra da av at de lette etter en omkommet person.