KRISTIANSAND: — Vi hadde håpet at politiet ville vurdere en anmeldelse. Vi har gitt fakta til politiet, men føler ikke at vi er blitt tatt på alvor, sier jentas far til Fædrelandsvennen.

Familien har hittil ikke anmeldt forholdet. Nå vurderer de å reise søksmål mot den 62 år gamle sognepresten, som i går innrømmet å ha utnyttet tillitsforholdet og innledet et seksuelt forhold til den nå 20 år gamle datteren.

Forholdet skal ha pågått i to år. De to har blant annet vært på hotellferie i London og også reist sammen på tur til Oslo.

Jenta selv ønsket i går kveld ikke å gi noen kommentar til Fædrelandsvennen om saken.

Familien er ikke overrasket over at Lied ble felt og har sagt fra seg retten til å være prest i Den norske kirke, ikke bare i Oddernes menighet.

— Vi forventet et slikt utfall. Men følelsene våre er todelte. Vi håper dette er et ferdig kapittel, og at jenta vår nå kan begynne et nytt liv, sier faren.

— Vårt hovedanliggende har ikke vært å «ta» presten, eller hevne oss. Det er omtanken og hensynet til datteren vår som betyr mest.

— Vi har vært gjennom en forferdelig tid. Nå handler alt om å få henne på beina igjen. Sognepresten har tatt fullstendig makten over henne. Hun dyrker ham, alt dreier seg om den 62 år gamle presten. Hun har få venner igjen og er blitt bare mer og mer innesluttet.

— Vi har vært bekymret. Det han har gjort mot henne er uopprettelig. Å blande sex med sjelesorg må være juridisk ulovlig. Derfor vil vi få vurdert de strafferettslige sidene ved denne saken, sier faren.

Han er glad for at bispekontoret slår ring og tilbyr å støtte og hjelpe henne.

— Men vi vet ennå ikke om de to vil fortsette å ha kontakt. Det er det som bekymrer oss mest, sier faren.