FARSUND: Mannen ble funnet i sjøen med hodet ned sør for Færøya utenfor Farsund. Et Sea King-helikopter fikk mannen opp av vannet og fløy ham til Stavanger Universitetssykehus, hvor gjennopplivningsforsøk ble satt i gang.

Ifølge akuttmottaket ved sykehuset sto ikke livet til å redde. Mannen ble konstatert død av drukning en drøy time etter at han ankom sykehuset.

Alene i båten

69-åringen skal ha vært alene i båten da han gikk rundt like før klokken 08 fredag formiddag. Det skal ha vært grov sjø i området og vind på 12 m/s.

— Tre tyskere i en annen båt så at mannen gikk rundt, men det var så grov sjø mellom holmene at de ikke kunne gå ut. De fikk varslet redningsskøyta «Ægir», som igjen varslet oss, opplyser redningsleder Jon Lillebøe ved Hovedredningssentralen på Sola til fvn.no.

Hovedredningssentralen fikk melding om kantringen like over klokken 08. En halv time senere ankom Sea King-helikopteret.

— Redningsmannskapet fant mannen relativt med en gang. Han lå og fløt i overflaten av vannet. Helikopteret brakte ham umiddelbart til Stavanger, opplyser Lillebøe.

For stor sjø

Ifølge politiet var båten for liten for de høye bølgene i området.

  • Mannen var ute i en liten jolle. Det var for stor sjø for den lille båten, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt.

Redningsskøyta «Ægir» gikk også mot ulykkesstedet, men klarte ikke å komme helt frem på grunn av været.

— Det var ikke mulighet å komme inn der for oss. Stedet var for grunt og det brøyt for mye. Det var ikke noe vær for småbåter, sier skipper på «Ægir», Jan Atle Abrahamsen.

Mannen skal ifølge politiet ha gått ut fra Farsund sentrum med egen båt. Han skal ha leid en bolig i Farsund sammen med de tre som ga beskjed om ulykken.

— Opplysninger tyder på at mannen ikke hadde redningsvest, sier lensmann i Farsund, Kåre Undhammer.