Slakteriene på Otta og Rudshøgda har fått kritikk for at slakteutstyr ikke er blitt godt nok desinfisert, og de har nå fått pålegg om å skjerpe rutinene, melder NRK.

– Dersom utstyret ikke er desinfisert godt nok, kan bakteriene overføres til slakteskrotten, sier seksjonssjef Eva Rasch Arnesen ved Mattilsynets distriktskontor i Hedmark.

Det er også oppdaget at kjøtt er oppbevart ved for høy temperatur, noe som kan føre til bakterievekst, viser tilsynsrapporter fra Mattilsynet.

Ifølge rapporten har de Gilde-ansatte i flere tilfeller vært klar over at kjøttet holdt for høy temperatur, men de satte likevel ikke bearbeidingsforbud på det, slik de er pålagt.

Gilde mener det er naturlig at det dukker opp tilfeller av rutinesvikt i løpet av en toårsperiode.

– På de to anleggene omsetter vi for 2 milliarder kroner i året, og produksjonen er stor. Da er det naturlig at det skjer en del feil, sier avdelingsdirektør Knut Framstad i Gilde. Han sier feil rettes opp fortløpende.