KRISTIANSAND: — Folk ringer inn og tror ikke det er mulig med en slik prisøkning, forteller Fred Bjerke, daglig leder for Næringsforeningen i kristiansandsregionen.

Etter oppslaget i Fædrelandsvennen tirsdag, har Næringsforeningen fått mange reaksjoner.

— Bransjeforeninger ringer og lurer på hva vi har tenkt å gjøre med saken. Større medlemsbedrifter er sjokkerte over hvilke utslag dette får, enkelte får flere hundre tusen kroner i ekstrautgifter, sier Bjerke.

Kjempet mot i 2005

Kristiansand Næringsforening kjempet mot den nye bompengeordningen allerede i 2005. Da ble det kjent at prisene ville øke.

— Vi har tenkt å fortsette å kjempe for at prisene skal bli redusert, men vi skjønner at en viss økning er nødvendig. Det skal jo være med på å dekke veier og kollektivtrafikken.

— Hva mener dere er en rimelig pris?

— Tre til 4000 kroner er rimelig, men 7200 kroner er alt for mye, mener Bjerke.

— Men når dere kjente til dette, hvorfor har dere ikke gjort noe før?

— Vi fikk lite gehør for saken, og det var få reaksjoner. Saken døde hen, og det virket som om folk og medlemmer ikke var interessert. Media har heller ikke vært interessert i saken. Nå er vi nærmere virkeligheten, men du kan godt være kritisk til at vi ikke har holdt saken varm.

Gjorde undersøkelser

Næringsforeningen gjorde undersøkelser blant medlemmene sine om hvor mye økningen i bompengeprisen ville koste dem.

— En transportbedrift måtte øke utgiftene med 150 000 kroner, en bilforretning måtte fra 100 000 til 400 000 kroner, forteller Bjerke.

Nå vil Bjerke ta kontakt med bystyrepolitikerne for å prøve å redusere prisene.

— Vi vil helt opplagt inn å påvirke og samtale med de politiske grupperingene. Det kan hende politikerne er villige til å redusere, sier Bjerke.