KRISTIANSAND: — Det ser ikke pent ut, men jeg tror ikke det er dritt, sier havnedirektør Thomas Granfeldt til fvn.no.

Granfeldt har selv vært nede ved Fiskebrygga og sett det mystiske avfallet som dekorerer sjøen. Han syntes det kunne minne om melprodukter, men kan ikke si noe sikkert.

Etterforsker utslippet

— Da vi fikk melding om dette lørdags ettermiddag, sendte vi folk ut for å se på det. Vi kartla også hvordan nyttefartøy-trafikken hadde vært, men vi så ingen tegn til at det hadde fartet større båter forbi, forteller Granfeldt.

Hva som flyter på sjøen, og hvordan det har havnet dit, er foreløpig et mysterium. For å få svar på spørsmålene tok Miljøvernavdelingen prøver fra avfallet.

— Prøvene ble tatt i dag, og i morgen får vi svar om dette er kloakkutslipp eller ikke. Vi vet ikke hvor det kommer fra, men det er betydelige mengder utslipp, understreker miljøvernsjef Øystein Holvik.

Vurderer å anmelde Etter det Fædrelandsvennen forstår har utslippet dukket opp utenfor kysten. Holvik har fått beskjed om at det ligger utslipp langs Fiskebrygga, silokaia og langs Odderøya.

— Vi vurderer å politianmelde forholdene, sier Holvik, som er glad for at utslippet ikke er olje.

Ifølge havnevesenet vil de ikke fjerne avfallet før de har fått svar på hva det er.

— Vi avventer til vi får resultatene. Da kan vi planlegge hva vi skal gjøre videre med situasjonen. Dersom avfallet er organisk nedbrytbart kan det være at det vil forsvinne av seg selv, forklarer Granfeldt.

Foreløpig er noe av avfallet blitt fjernet langs Fiskebryggen.