– Hun har vært nødt til å slutte i flere jobber, sier kvinnens bistandsadvokat Ben Fegran til Fædrelandsvennen.

– Det har hun måttet gjøre blant annet på grunn hva folk har lest om henne på nettet. Men også på grunn av hennes helsetilstand. Hun har hatt det veldig tøft, sier Fegran.

I går vitnet Jannicke Attard under ankesaken mot hennes eks-kjæreste Rafael Michelet. Han er tiltalt for å ha drept Attards åtte måneder gamle sønn i 2004. Rykter. Jannicke Attard fortalte at hun reiste tilbake til Malta fem uker etter at hennes sønn Byron Attard døde. Der har hun prøvd seg i flere jobber.

– Men det har ikke gått så bra, sa hun.

– Hvorfor det? spurte Ben Fegran.

– På grunn av de kommentarene som stod i avisa, svarte Attard.

Ifølge Ben Fegran har folk på Malta lest kommentarer blant annet på fvn.no. Disse har skapt så store problemer for Jannicke Attard at hun ikke klarte å holde på jobber hun har hatt.

Attard fortalte også at hun har vært på sykehus flere ganger på grunn av psykiske problemer etter sønnens dødsfall.

– Jeg har spurt meg selv hva som skjedde, hvorfor våknet jeg ikke, hadde gutten min det vondt og hvorfor han ikke drepte meg i stedet, sa hun i retten i går.

– Sønnen min er det beste som noen gang har hendt meg, la hun til.

Ord mot ord. Jannicke Attard har tidligere stått fram med navn og bilde i media og fortalt om sønnens tragiske dødsfall. I går orket hun ikke snakke med media.

Da hun forklarte seg for retten i går, kom det igjen tydelig fram at hennes forklaring skiller seg vesentlig fra tiltaltes forklaring.

Et av de sentrale punktene i saken er blødninger fra munnen til åtte måneder gamle Byron i tiden før dødsfallet.

– Hvordan kan det ha seg at det bare var når Byron var til stede at det skjedde, spurte Jannicke Attard Abdeliah Saeme som forsvarer Rafael Michelet.

Byron måtte til sykehus og legevakt to ganger i forbindelse med blødninger i munnen. Tiltalte var til stede begge gangene Byron begynte å blø.

Men advokat Saeme viste til at Jannicke Attard hadde forklart legevakten i Kristiansand at dette også hadde skjedd mens de oppholdt seg på Malta.

– Det sa jeg fordi Rafael var til stede. Jeg kunne jo ikke si at jeg trodde det var han som hadde gjort. Han var jo til stede på legevakten, svarte Jannicke Attard.

Ifølge Rafael Michelet var det han som tok initiativ til at Rafael måtte få behandling da han begynte å blø, men dette nektet Jannicke Attard for.

Ankesaken mot Rafael Michelet fortsetter i de kommende ukene. Det er 70 vitner igjen.