KRISTIANSAND: — Vi som familie har følt oss litt alene, uten støtte fra noen organisasjon. Pårørende faller ofte mellom flere stoler etter trafikkulykker, sier Tangstad Holdal.

Søsteren Anne-Cathrine Steinsland, hennes mann Arnt Olav og datteren Andrea omkom da bilen deres ble overkjørt av en trailer like ved Egersund 17. juli i fjor.

I dag, mandag, samler Tangstad Holdal og andre familiemedlemmer politikere, fagfolk og andre pårørende fra hele landet til et møte i Kristiansand. Der starter de opp organisasjonen som både skal bli en støtte for pårørende og en aksjon for flere midtdelere.

— Det snakkes så mye om midtrekkverk og trafikksikkerhet i festtaler. Men i realiteten skjer det lite, sier Tangstad Holdal og viser til at det på årets statsbudsjett bare er satt av penger til åtte kilometer med midtdelere i Norge.

— 40 prosent av alle som mistet livet i trafikken i fjor, omkom i møteulykker. Det viser hvor viktig midtdelere er. Men dessverre er Norge i bakevja på dette området, sier Tangstad Holdal.

I morgen, på selve årsdagen for ulykken ved Egersund, legges det opp til folkemøte for trafikksikkerhet i Fønix kino i Kristiansand.