SIRDAL: — Det blinket av flammer ved telefonbordet. Så smalt det igjen og røykvarslerne begynte å ule. Så ble huset mørklagt, sier Ousdal til Stavanger Aftenblad.

Sirdølen holdt på å tømme oppvaskmaskinen på kjøkkenet da "lynet" slo inn i gangen. Like etter løp Ousdal over til naboen hvor hun fikk ringt mannen Tormod som kontaktet elektriker.

— Jeg fikk nesten panikk, for jeg ante ikke hva som hadde skjedd og ble helt skjelven, forteller Ousdal til Aftenbladet.

Det gigantiske smellet var så kraftig at telefonbordet flyttet seg en halv meter over gulvet, og flere ledninger i huset er smeltet. Ousdal er glad for at ikke hele huset brant ned.

— Vi har ekstra beskyttelse i sikringsskapet, og sannsynligvis har det reddet pc, fjernsyn og annet elektrisk utstyr, sier Tormod Ousdal, som forteller at det lukter svidd gummi i hele huset.

På mirakuløst vis ble ingen personer skadet da kraftlinjen falt ned. Fire andre hus fikk samme skader som familien Ousdal.

— Vi har tross alt vært heldige. Hele huset kunne tatt fyr, sier ekteparet.

Statnett, som er ansvarlig for kraftledningen, lover full erstatning til ekteparet og naboene som fikk ødeleggelser etter strømbruddet.

Årsaken til linjebruddet skal ifølge Statnett skyldes sterk vind eller isdannelse på linjen.