EVJE: — Gøy! Pål Gunnar Mjåland (5 ½) er full av høy, og er ikke i tvil om hva som er det kjekkeste på Landbrukets dag på Evjemoen.

— Dette. Jeg hoppet i halmen her i fjor også, forteller han.

Flere digre baller med høy (eller egentlig halm, som Pål Gunnar helt rett påpekte) var satt i form av en borg, med massevis av myk halm i midten. Noen våget å ta salto, men Thorvald Katerås Haraldseid (6) holdt seg til bomba.

— Det er litt for lavt til å ta salto her. Jeg har ikke gjort så mye her ennå, men jeg tror dette er det kjekkeste, sier han.

Mellom 3000 og 4000 mennesker tok turen til Evjemoen lørdag, for å få med seg litt landbruk og folkeliv. Her var salgsboder med alt fra maya-tepper til håndkremer. I tillegg var det selvsagt traktorer og dyr, som seg hør og bør på en landbruksdag.

Camilla og Krølle

Camilla Bealand (9) syntes kalven Krølle var mest stas.

— Jeg er så glad i kalvene, de er så skjønne. Denne er skjønn og litt krøllete, forteller hun.

Så tar Krølle Camillas fingre i munnen og sutter med stor glede.

— Det kiler litt, men det er ikke ekkelt. Den har noen tenner, men den spiser ikke hånda mi. Han tror sikkert den er en sutt, sier hun.

Dagens varmeste jobb hadde smed Michael McCaffery.

— Det er veldig varmt, sier han, og tørker pannen.

Dagens prosjekt er å smi knivblad mens folk ser på.

— Stålet må være 1200 grader når det skal smis. Skal du forme kniven, må den være rødglødende, sier han.

Hele tiden veksler han mellom å slå på knivbladet og stikke det inn i ilden. Hett arbeid på en solskinnsdag.

Hold fast

Også Kjell Rune Strømstad hadde grunn til å svette. Han prøvde seg på rodeo på den mekaniske oksen.

— Det var tungt! Men det var gøy også. Det er første gangen jeg prøver, sier han.

Med tid på 74 sekunder gikk han til finalen. Etter finalerundene i helga gikk han rett til topps, med en tid på rundt 120 sekunder. Den glade vinneren har ett tips til nye rodeo-spirer.

— Det er bare å klamre seg fast!

Sjefen for dagen, Terje Larsen, var både travel og fornøyd på lørdag.

— Dette er kjempemessig. Problemet er parkering, det er ikke nok kapasitet til å ta unna alle bilene. Og det er jo et positivt tegn, sier Larsen.

Det var omtrent like mange besøkende på landbruksdagen i år som i fjor, men utstillerne var flere. Bondelagene på Agder eier arrangementet.

— Det er fjerde året på rad vi arrangerer Landbrukets dag her. 200 frivillige står på for å få dette til. Det hadde aldri gått uten dugnadsinnsatsen, understreker han.