KRISTIANSAND: Kristiansandsmannen har i løpet av sommeren 2007 vært på jakt etter kredittkort og bankkort i flere postkasser i sentrum. Blant annet på Odderøya og i Skippergata.

Mannen er straffedømt 22 ganger før, sliter med et stort rusproblem og har også blitt dømt for liknende forhold tidligere.

36-åringen har forklart for retten at han letet etter kortene og eventuelle kontoopplysninger i postkassene for å finansiere sitt rusmisbruk.

I tillegg til posttyveriene stod kristiansanderen tiltalt for flere innbrudd og kjøp av tyvegods. Blant annet stjal han i juli en mobiltelefon, en Sony PSP, en Nikon kikkert, cd-plater og mobilladere fra en bil i Vestre Strandgate. Han har også brutt seg inn i en bil i Kirkegata få dager etterpå og stjålet kredittkort, samt brutt seg inn på et av Kristiansand Kommunes kontorer og stjålet nøkler til flere leiligheter og mobiltelefoner og en lommebok.

36-åringen ble sist dømt i Kristiansand tingrett 19. juni i år, og siden fengselsdommen på syv måneder kommer som en fellesstraff med den betingede dommen han fikk da.

Retter legger vekt på at mannen ikek er inne i noe rehabiliteringsprogram og gang på gang har vist at han ikke klarer å slutte å begå nye lovbrudd om han blir dømt til betinget fengsel.