Foto: Amund Hestsveen

KRISTIANSAND: — Det skal ikke være snakk om personskade, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

Kollisjonen skjedde mellom to biler som begge kjørte i vestgående retning langs E 39. — I forbindelse med feltskifte har en personbil kollidert med et vogntog, sier Jørgensen. Politiet fikk meldingen klokken 9.20. Så ikke bilen

Sjåføren av vogntoget skulle skifte fra venstre til høyre, og så ikke personbilen som lå i blindsonen helt på ytterkant av vogntogets snute. Bilen var i ferd med å passere vogntoget på høyre side da uhellet skjedde.

— Idet jeg skiftet fil, skjedde det. Den lille bilen ble vrengt rundt støtfangeren, foran bilen og havnet til slutt på venstre side av førerhuset, forteller en oppskaket sjåfør av et vogntog fra Tine til fvn.no.

Det var dramatiske sekunder for alle som var vitne til uhellet.

- Jeg tenkte at nå skjer det, sier sjåføren skjelven. Han er svært lettet over at det gikk så bra med kvinnen og det lille barnet hennes i den andre bilen.

— Vogntoget er utstyrt med gode speil, men helt nede til høyre for førerhuset er det vanskelig, nærmest umulig, å få øye på små kjøretøyer, forteller sjåføren.

Fronten på lastebilen bar merker etter sammenstøtet, og skarpe vrakdeler fra personbilen skar opp det venstre forhjulet, slik at lastebilen punkterte. Det lyktes likevel sjåføren å få manøvrert det lange tankkjøretøyet inn på Statoilstasjonens parkeringsplass.

Skapte kø

— Personbilen måtte fjernes med en kranbil. Det er passasje på begge sider av bilen, men det gikk ganske sakte en stund, sier Jørgensen.

Køene sto på E 39 ut fra byen en halvtimes tid onsdag formiddag.

Politiet bisto med trafikkavviklingen frem til veibanen var ryddet, og like over klokken 10.00 gikk trafikken som normalt vestover igjen.

HEL KUPÉ: Ingen i bilen kom fysisk til skade. FOTO: AMUND HESTSVEEN

TAUET VEKK: En drøy halvtime etter ulykken fikk en bergingsbil tauet vekk vraket, som ble stående midt i veibanen ved Statoil på Vesterveien. FOTO: AMUND HESTSVEEN