KRISTIANSAND: — Jeg er fullstendig uskyldig. Jeg blir gjort til syndebukk for noe jeg aldri hadde i tankene skulle være alvor. Jeg jattet med på teksmeldinger fra en ungdom som jeg ikke tok alvorlig, sier den 35 år gamle kvinnen til VG.

Kvinnen har sittet uavbrutt i varetekt siden pågripelsen 23. november ifjor. Den 35 år gamle kvinnen sier til VG at hun nå ser frem til en rettssak for å kunne renvaske seg. Hun mener at både politiet og barnevernet har gått sammen i det som er en sammensvergelse for å ta fra henne de mindreårige barna.

Ønsket ikke noe drap Hun erkjenner å ha sendt de aktuelle tekstmeldingene, men nekter for at hun på noen måte ønsket seg noe drap. Kvinnen er også siktet for grovt skadeverk etter en brann.

35-åringen skal ha solgt huset sitt til en mann for 850.000 kroner i april i fjor. Kort tid etter salget brant huset ned.

Siktet for brann

Politiet siktet kvinnen og hennes 38 år gamle kamerat for brannen, som ble ansett å være en hevn for den lave salgssummen. Begge nektet straffeskyld for forholdet.

Kvinnen tilbakeviser overfor VG at hun var misfornøyd med salget:

  • Ukorrekt. Jeg var godt fornøyd med salgssummen.

Etter dette skal konflikten mellom de to ha utviklet seg, og kvinnen skal ha begynt å sende tekstmeldinger til en 15 år gammel jente hvor hun ber om hjelp til å ta livet av 38-åringen.

Politiet mener å ha bevis for teorien om et drapsforbund mellom den 35 år gamle kvinnen og den 15 år gamle jenta. Teorien støttes ifølge politiet opp av både sms, taktiske avhør av 15-åringen og miljøet rundt henne.

Skulle dope ned 38-åringen

15-åringen skulle først dope ned 38-åringen. Deretter skulle han lures til å undertegne et dokument der han tilstod at han var alene om brannen, som gjorde at kvinnen havnet i trøbbel i utgangspunktet. Senere skal 35-åringen ha ønsket kameraten sin tatt av dage.

35-åringen innrømmer at hun svarte på meldinger om både å drepe 38-åringen og kaste ham utfor en bro, men 35-åringen mener på sin side at det hele var 15-åringens initiativ.

— Hun ønsket oppmerksomhet og penger, slik jeg ser det. Da hun ikke fikk det, anmeldte hun meg, sier kvinnen til VG.

— Slik saken står nå er det betryggende at hun ble varetektsfengslet, sa 38-åringen til VG kort tid etter at kvinnen ble fengslet.