KVINESDAL: — Jeg regner med at det blir investert opp mot 60 millioner kroner på Krågeland de nærmeste to til tre årene. I dag dominerer rogalendingene på hyttemarkedet, men vi håper på økt interesse fra sørlendinger, sier Åge Brænden.

Snekkeren og entreprenøren fra Kristiansand står som eneeier av Bragilt AS. Selskapet som for et par år siden overtok Krågeland Feriesenter, har så langt investert ti millioner kroner på Krågeland. Den lille turistbygda i Kvinesdal ligger fem kilometer vest for Kvinlog langs riksvei 42. Det er 57 tomter i det nye hyttefeltet på vestsiden av riksveien på Krågeland. Det er ved innkjørselen til hytteområdet at de 36 planlagte leilighetene er planlagt i ni forskjellige bygg. Leilighetene er ennå ikke godkjent i kommunen.

Selger luksushyttene

For å frigjøre kapital til den videre utbyggingen, legges de ti såkalte luksushyttene på nedsiden av Krågeland kro ut for salg. De 12 år gamle hyttene har alle egne svømmebasseng, sauna og boblebad.

— Vi håper å kunne formidle utleie av en del av luksushyttene. Når det gjelder de gamle campinghyttene, blir disse værende som en del av feriesenteret. Noen skal imidlertid rives og erstattes av et påkostet hytteanlegg med felles svømmebasseng og oppholdsrom. Anlegget med 30 senger vil kunne brukes samlet eller oppdelt, opplyser Åge Brænden.

Ridesenter i alpinbakken?

Krågeland Feriesenter har også aksjemajoriteten i skitrekkene, som etter noen snøfattige vintrer i år ha hatt svært gode forhold. Selskapet ser nå på muligheten for å etablere et ridesenter, for å skape nye aktiviteter i området i sommerhalvåret.

Det er også bygd minigolfanlegg, lekeområde, grillhytter, båt- og badebrygger i tilknytning til Krågeland kro. Fiskemulighetene i Krågelandsvannet blir også brukt for alt de er verdt i markedsføringen av området. Det samme blir oppkjørte langrennsløyper i vinterhalvåret.

torbjorn.witzoe@fvn.no