MANDAL: — I forrige bystyremøte ble vi nedstemt med vårt forslag om å bevilge 500.000 ekstra til skolenes fellespott i Mandal. I dag vil vi igjen forsøke å få gjennomslag for dette i bystyret, sier Åse Schmidt (Frp).

Rundt 80 foreldre var i går samlet på Vassmyra ungdomsskole. Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen (Komfug) hadde invitert til åpen diskusjon om ressursbruken i skolen i Mandal.

Press på politikerne

— Det er på tide at politikerne tar stilling til hva de vil med skolen i Mandal, sier Komfug-leder Roar Hanssen Heitmann.

En rapport fra Komfug viser at Mandals satsing på skole er lite tilfredsstillende. Heitmann håper at gårsdagens oppslutning om møtet vil legge press på politikerne før budsjettforhandlingene i høst.

— En kan spørre seg hvorfor Mandal ikke har likt tilbud som andre kommuner. Rapporter fra rektorer viser at den manglende ressursbruken avler adferdsvansker, sier han.

For lite fokus på drift

Åse Schmidt var også til stede på møtet i går, og syntes det er bra at foreldre kommer på banen før budsjettforhandlingen. Schmidt håper møtet vil legge nok press på politikerne i de andre partiene, slik at hun får igjennom Frp-forslaget om økt bevilgning til skoledriften.

— Det er godt at foreldre får vite hvordan det står til med skolen, sier hun og hevder det er for stort fokus på investeringer og for lite på drift av skolene.

— Det er lettere å finne penger i kommunen til store investeringsprosjekter, men vanskeligere å finne midler til å fylle byggene med aktiviteter, forklarer hun.