KRISTIANSAND: — Det er helt uholdbart at jeg kommer på jobb om morgenen og får referert fra kollegaer på kontoret fra media opplysninger jeg ikke kjenner, i en sak jeg er på vei til fengslingsmøte i, raser advokat Sveinung Johnsen.

VG har i dag et stort oppslag bygget på to sitater fra avdøde Elin Laursen og ett fra den siktede 26-åringen. Disse sitatene er hentet fra lydloggen, som Agder-politiet i sju uker ikke har villet gi opplysninger om.

Bevisst strategi

— Vi vil konfrontere siktede med innholdet i lydloggen før hans forsvarer får tilgang til det, har politiadvokat Arne Kjønstad fremholdt de siste ukene.

— Dette har vært en bevisst strategi fra vår side i etterforskningen, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, som fulgte fengslingsmøtet i dag.

Men nå er biter fra lydloggen ute i media. Det gjør situasjonen helt annerledes, ifølge 26-åringens advokat:

Har begjært innsyn

— Når politiet lekker opplysninger til pressen, må jeg som forsvarer for siktede ha samme tilgang til materialet som pressen tydeligvis har. Det er ingen tvil om at politiet har lekket opplysningene til VG, for jeg sitter ikke med noen kunnskap om innholdet i lydloggen, sier Johnsen.

— Det som er særlig ille i denne saken, er at det som nå har kommet ut i media, er lite fordelaktig for min klient. Jeg ønsker å ha hele lydloggen for å se det i sammenheng. Jeg skjønner ikke at påtalemyndigheten kan nekte dette. Jeg håper tingretten kommer til en annen konklusjon. Jeg har nemlig begjært innsyn i lydloggen, sier Johnsen.

Fengslingskjennelsen er ventet senere i dag.