KRISTIANSAND: En 19 år gammel mann tilsto i dag å ha ranet Shell-stasjonen på Lund rett etter midnatt natt til i dag. 19-åringen ble pågrepet av politiet sammen med to menn på 21 år et annet sted på Lund en drøy time etter ranet. De var da i besittelse av en pistol som politiet mener var ransvåpenet, samt hele eller deler av ransutbytte på 3000 kroner. Det viser seg at 19-åringen som tilstod ranet, også er dømt for tre ran i 2006. – Han er dømt for tre ran i fjor. Så det begynner å bli ganske mye for en gutt som bare er 19 år, sier etterforskningsleder Geir Hansen ved Agder Politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Siste dommen fikk han 27. november i fjor for et ran i Oslo. Mannen er idømt samfunnstjeneste i alle tilfellene.

— I tillegg er han involvert i flere uoppgjorte saker, blant annet er mannen mistenkt for et ran i Oslo i juni 2006, fortsetter Hansen.

Alle mennene er av somalisk opprinnelse og er asylsøkere, bosatt i Kristiansand. De tre mennene ble avhørt av politiet i går, og alle er nå siktet for å ha utført eller å hatt medvirkning til ranet. De to 21- åringene har imidlertid ikke tilstått å ha vært involvert.

– Den videre etterforskningen vil vise om de to også har befatning med ranet, sier Hansen.

Politiet har tidligere opprettet utvisningssaker på alle tre. Det er nå opp til Utlendingsdirektoratet å behandle sakene videre.

– Men det er mer eller mindre umulig å få utvist folk til Somalia for øyeblikket, sier etterforskningslederen. 19-åringen og de to 21-åringene sitter nå i politiets varetekt. I dag skal det avgjøres hva som skal skje videre med dem.