OSLO: De nye tallene kommer etter at MAXBO gjennomførte en undersøkelse av hele norges befolkning og kartla deres hytteplaner.

Fem prosent — eller 3400 husholdninger i Vest-Agder - er på jakt etter ny hytte i 2007, viser undersøkelsen fra MAXBO.

Mange har flere

— Allerede har fire av fem i Vest-Agder en familiehytte de kan benytte seg av, mens en av fem mangler helt tilgang til hytte. Undersøkelsen viser også at 40 prosent i Vest-Agder har tilgang på to eller flere fritidsboliger, sier Linn Andresen, kommunikasjonsansvarlig i MAXBO i en pressemelding tirsdag.

Drømmen om sjøen

De fleste som er på utkikk etter fritidsbolig i Vest-Agder, ønsker å finne en plass ved sjøen. Hele 61 prosent ønsker hytte ved vannet, mens 33 prosent ønsker hytte på fjellet.

— Hyttemarkedet ved sjøen er nærmest statisk og det bygges nesten ikke i strandsonen lengre. Dermed blir det flere om benet på de få objektene som er tilgjengelig i markedet, sier Andresen.

Blir nesten ikke brukt

Tross den enorme interessen, viser MAXBOs undersøkelse at nordmenn sjelden bruker sine fritidsboliger. Syv av ti bruker den kun i enkelte ferier, eller sjeldnere enn dette. Syv prosent oppgir at de bruker fritidsboligen ukentlig, mens 25 prosent bruker den månedlig.

Det er også blitt svært populært å leie fritidsboliger. Da slipper man alt vedlikeholdsarbeidet og kan benytte seg av den når det måtte passe.