Foto: Helge Corneliussen

LILLESAND: — Nå venter vi på dagslys. Deretter vil det bli sendt geologer inn i området for å vurdere hvordan rasstedet kan sikres på en forsvarlig måte, sa operasjonsleder Kåre Grønning ved Agder politidistrikt til fvn.no ved 06-tiden torsdag morgen.

I hele natt har politiet hatt en patrulje på stedet for å overvåke området, slik at ingen uvedkommende fikk ta seg inn på rasstedet.

— Det er masse farlig løsmasse i området. Det er også fortalt oss at mye av grunnen består av leire. Vi har ikke turt å sende folk inn i selve raset for å søke. Området må sikres først, sier Grønning.

Ifølge operasjonsleder Grønning er raset anslått å være omkring 100 ganger 50 meter. Han vil derimot ikke anslå hvor mange kubikk det dreier seg om.

Dersom det blir igangsatt søk i massene, er det politiet som vil stå for denne jobben.

— Det kan bli aktuelt å be om bistand fra lavinehunder. Politiets hunder vil også bli brukt i søket, sier Grønning.

I går kveld og i natt, fryktet redningsfolkene at to personer kunne være tatt av raset. En hund samt to personer, var nemlig observert i området før raset gikk. Søket med hunder, ble avsluttet mellom 03 og 04 i natt. Det ble ikke gjort noen konkrete funn. To hunder gjorde derimot en indikasjon i øvre del av rasstedet.

— Det dreier seg om en indikasjon, og ikke en markering. Hundeførerne skiller mellom disse kategoriene, sier Grønning.

Lars Gunnar Nag i Agder OPS, opplyser til fvn.no at hundene skal ha stoppet på samme plass i rasområdet.