FARSUND: – Lista er svært spesielt, og har alt et menneske og en turist kan drømme om. Vi har strender, solnedgang og ekte natur. Lokalbefolkningen, som omgås det storslåtte ved Lista daglig, tar gjerne stedet som en selvfølge, sier Nils Otto Eriksen til Farsunds Avis.

Han mener de 31 tenkte vindkraftturbinene i heiene på Lista vil ødelegge dette stedet. Han er i utgangspunktet ikke imot vindmøller, men klager over plasseringen. Han tror flat-Lista vil bli oververnet, mens det blir industri i Listas nære heilandskap.

— Naturen vil rykkes opp med anleggsmaskiner og rasere landskapet, sier Eriksen til avisen.

Vindmøllene som planlegges er enorme konstruksjoner. Hvert vindmølleblad er 45 meter langt, det vil si nesten 10 meter høyere enn Lista fyr. Eriksen forteller til avisen på at det ofte monteres lys på hvert av bladene, og grøsser ved tanken på tivoli-synet i listalandskapet.

Håper på «nei»

Teknisk utvalg i Farsund kommune har gått inn for reguleringsplanen for 31 vindmøller. På kommunestyremøtet tirsdag kveld skal de folkevalgte behandle planen. Dersom de følger opp innstillingen fra teknisk utvalg, og ikke overordnede myndigheter setter foten ned, blir det vindmøllepark på Lista. Det er allerede varslet innsigelser til planen fra både fylkesmannen og fylkeskommunen. Det ligger dermed an til at saken vil havne på departementets bord før det blir satt sluttstrek.

– I dag håper jeg kommunestyret er voksne nok til å påberope seg vetorett, og gå inn for at det ikke skal bli vindmøllepark på Lista. Jeg håper de ser at vi kan klare oss med de ressursene vi har, sier Eriksen til avisen.

Han mener lokalbefolkningen burde hatt siste ord i denne avgjørelsen. Inntrykket hans er at de fleste er imot.

– Vindmølleparken som tenkes på Lista er et vanvittig foretak, og jeg er sikker på at opinionen vil våkne hvis dette begynner å bli en realitet, sier Eriksen.

Han håper kommunen vil se på andre løsninger.