KRISTIANSAND: HiA kan blir rammet av streik i løpet av onsdag 24. mai hvis ikke Riksmeglingsmannen finner en løsning i forhandlingsinnspurten. Faren for streik har skapt ekstra nervøsitet blant allerede stressede studenter som frykter at de ikke får gjennomført vårens eksamener.

— Jeg forstår veldig godt frustrasjonen blant studentene som ikke vet om de får gjennomført eksamen eller ikke. Det er spesielt muntlig eksamener og overlevering av eksamensoppgaver til eksamenskontoret som kan bli et problem, sier UNIO's streikeleder på HiA Kjell Erik Skaug.

Onsdag formiddag ventet han og de andre potensielle streikerne ved Høgskolen i Agder spent på hva resultatet av meglingen ville bli.

— Det drøyer ut, og selvfølgelig blir vi litt stresset av dette. Vi har prøvd å la streiken går utover arbeidsgiver i størst mulig grad, men det vil dessverre alltid være andre uskyldige parter som også blir rammet, sier Skaug.

I denne sammenhengen er det studentene som blir de skadelidende, men Høgskolen prøver likevel å skjerme dem på best mulig måte ved å hindre at ansatte i opptak og eksamensavvikling blir tatt ut i første omgang.

Funksjonene som eventuelt blir rammet av streiken først er blant andre sentralbordet, IT-tjenesten, internposten, en god del studieledere, skriver Ukenytt på HiA's hjemmesider.