KRISTIANSAND: Det sier Lieds forsvarer, advokat Ben Fegran, til fvn.no. Han har selv orientert Lied om dommen fra Kristiansand tingrett.

— Han ønsket ikke å miste presterettighetene permanent, og synes derfor dommen var grei nok. Når saken først fikk den form den hadde, synes han det var et greit resultat, sier Fegran.

Kan bli prest igjen

Den tidligere sognepresten i Oddernes menighet ble fredag dømt til 120 dager betinget fengsel for å ha hatt et to år langt seksuelt forhold til en ung kvinne han var sjelesørger for. Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om at Lied måtte miste presterettighetene for alltid, men Kristiansand tingrett mente tre år var nok.

— Det vesentlige var at han ikke mistet presterettighetene permanent, men for en begrenset periode. Han har nå muligheten til å bli prest igjen, sier Fegran.

Biskopen bestemmer

Lied ønsker selv ikke å uttale seg om dommen, men har tidligere sagt til fvn.no at han godt kan tenke seg noen prestevikariater som pensjonist. Etter at de tre årene er omme, blir det opp til biskopen å avgjøre om han får den muligheten.

— Etter tjenestemannsloven har han mistet rettighetene til å være prest. Biskopen må gi tillatelse igjen. Domstolen har bestemt at han skal miste rettighetene for tre år, men når de tre årene er omme har ikke retten noe de skal ha sagt. Da er det opp til kirken, sier Fegran.