På Brokke har det siden i fjor kommet en ny alpinttrasé, og en ny terrengpark er under bygging. Terrengparken med nytt skitrekk til skal etter planen åpnes til jul.

— Terrengparken inneholder et av Norges største BigJump, skriver Jon David Junge, markedsansvarlig ved Brokke alpintsenter, i en e-post til fvn.no.

I tillegg er langrennsløypene på fjellet utbedret. Det er også grunnpreparert en ny langrennslysløype.

Offpist på Ljosland

På Ljosland er en ny offpisttrasé ryddet. Den går fra toppen av Ørnefjell og ender i en naturlig halfpipe. I tillegg er en ny trasé på cirka 300 meter opparbeidet i den nedre delen av bakken.

— Traséen har naturlig nok fått navnet Høgspent, og har vanskelighetsgrad rød, opplyser Oddmund Ljosland, daglig leder ved Ljosland Skisenter, til fvn.no.

En del av traséene som ble bygget i fjor er også gjort breiere.

Snø helt til topps på Sirdal

Ved Sirdal alpintsenter arbeides det med en ny og utfordrende trasé, som skal gå i forbindelse med stolheisen. Snøkanonanlegget bygges også ut, slik at det nå når helt til topps ved den ny traséen.

I forkant av hver helg i vinter kan du finne oppdaterte saker om vær- og føreforhold ved skianleggene på Sørlandet her på fvn.no/vinterguiden. Følg med!