MANDAL: Rettssaken etter trafikktragedien i Mandal 16. november i fjor startet torsdag morgen. Lastebilen kjørte på den 68 år gamle Ingrid Messel ved Eikaas bensinstasjon på Malmø, like ved bybroa. Sjåføren var involvert i anleggsarbeid ved bensinstasjonen, og skulle ut på veien for å kjøre og hente mer grus.

— Jeg kjørte frem mot veien, stanset og lot en fotgjenger og flere biler passere. Jeg gjorde hva jeg kunne for å få oversikt ved å se i speilene og jeg reiste meg også opp for å se ut. Jeg kjørte så ut i veien, forklarte han i retten.

Det var da lastebilen traff kvinnen som kom syklende langs fortauet mot byen. Hun omkom momentant, og både hun og sykkelen ble hengende fast under lastebilen.

— Jeg merket ingenting, forklarte 35-åringen.

En bilist som kom bak så kvinnen og sykkelen henge fast og tutet iherdig. Ettersom lastebilsjåføren kjørte over broa, merket han også romlelyd under kjøretøyet. Flere biler tutet, og han stanset i enden av broa etter å ha kjørt rundt rundkjøringen på bysiden.

Samme dag erkjente sjåføren straffskyld, men trakk dette siden tilbake.

— Når man sitter i et politiavhør sammen dag som man har kjørt noen i hjel, føler du deg selvsagt skyldig. Men nå mener jeg at jeg gjorde hva jeg kunne for å få oversikt, sa ham.

Han mistet sertifikatet, men fikk den siden tilbake og har kjørt 60-70.000 kilometer etter ulykken uten å ha vært involvert i noen ulykke.

Politiet vil nå likevel kreve at han mister sertifikatet. Det er også opprettet bistandsadvokat for de tre barna til Messel, som vil kreve at hver av de tre får 75.000 kroner i erstatning fra sjåføren.

Torsdag er det befaring på ulykkesstedet, og rettssaken avsluttes fredag.