SKIEN: – Det var spesielt å sitte i veikanten i øsende regnvær og få et barn, sier den nybakte faren til Aftenposten.no.

Onsdag kveld kunne den lille jenta ta seg en velfortjent lur på Sykehuset Telemark sammen med mor Karina Gundersborg. Juna var fortsatt lykkelig uvitende om dramaet som utspant seg da hun kom til verden.

Ekteparet Karina og Jan Edmund Gundersborg, som er bosatt i Tjølling ved Larvik, satte seg i bilen litt over klokka 15 onsdag for å kjøre til Sykehuset Telemark i Skien. På grunn av tett rushtrafikk forsto de blivende foreldrene at de ikke ville rekke fram i tide.

– Vi måtte bare stoppe, sier Jan Edmund Gundersborg.

Rundt en time etter at de hadde satt seg i bilen, var fødselen over. Den første ambulansen kom få minutter senere og hadde med tepper og lue til barnet. Også Utrykningspolitiet bisto før ytterligere én ambulanse med jordmor kom til fødestedet. Vel fremme på sykehuset kunne en lettet far klippe over navlestrengen.

– Vi fikk melding fra ambulansen klokka 16.16 om at det var en fødsel på gang i veikanten utenfor Porsgrunn. UP dro dit for å regulere trafikken, opplyser operasjonsleder Geir Danielsen i Telemark politidistrikt til NTB.

Juna veide 3.440 gram og er 48 centimeter lang. Hun er lillesøster til en jente på tre og et halvt år.