FARSUND: — Hvorfor har de ikke tatt fra mannen geværet? Mannen er jo under etterforsking, spør leder for Farsund viltnemd, Reidun Moseid til fvn.no.

Hun finner det utrolig at jegeren som skjøt den fire år gamle elgunden Zenta forsatt bærer våpen og at han gikk på jakt på nytt allerede dagen etter at han skjøt elghunden uten å vite hva det var han skjøt på.

— De må jo vite hva de skyter på. Det er en glipp at politiet ikke har tatt fra ham geværet. Han gikk jo på jakt igjen allerede neste dag, sier hun.

Håper politiet følger opp - Nå håper jeg politiet ikke gir som de bare gjør så mange ganger å bare legger saken bort, men at de står på, for dette kan utvikle seg, mener Moseid.

Lensmann ved Farsund lensmannskontor, Kåre Unhammer, sier til fvn.no at politiet i Farsund har hatt viktigere ting fore og ikke rukket å se på saken ennå.

  • Vi har lest om saken avisen, men ikke fått anledning til å se på den ennå.

Saken ble oversendt fra Mandal politistasjon i dag etter at forholdet ble anmeldt i helgen.

Unhammer mener likevel at sakens fakta er avklarende, men vil ikke ta standpunkt til hva som skal skje med jegerens våpen før de har fått behandlet saken ferdig.

- Hvorfor er ikke mannen blitt fratatt våpenet under etterforskningen ?

Ikke farlig for mennesker - Hvis vi hadde antatt at mannen var farlig for mennesker så hadde vi tatt fra ham våpenet, svarer Unhammer og legger til:

— Vi må foreta noen skjønnsmessige vurderinger og vi har tatt for oss saker som har vært viktigere. Saken vil komme opp etterhvert og få den behandlingen den skal ha, sier Unhammer.

Reidun Moseid reagerer på at politiet ikke har beslaglagt våpenet.

  • Det er sjokkerende. Når han skyter på noe han ikke vet hva er.

Hun har i hele dag blitt nedringt og oppsøkt av jegere som lurer på hva som skjer og som undrer seg over at mannens våpen ikke er blitt beslaglagt.

— Reaksjonen deres er at mannen burde bli fratatt våpenet under etterforskning, at de må etterforske denne saken ordentlig og at den stakkars mannen som leide ut hunden sin må få en erstatning. De er i sjokk fordi han er tilbake i jakt igjen.

Mannen som skjøt elghunden ønsker ikke å uttale seg om saken.