SØGNE: Ulykken skjedde nyttårsaften, da 26-åringen og flere andre personer var samlet utenfor bedehuset Betania i Skarveien i Søgne for å skyte opp fyrverkeri.

Hva som skjedde er fremdeles noe uklart, men mest sannsynlig har noe eksplodert i hånda til 26-åringen. Natt til tirsdag ble han overført til sykehus i Oslo, hvor han fremdeles er innlagt.

— Han pådro seg omfattende skader i hånda og blir nok liggende på sykehus en god stund, sier etterforskningsleder Jan Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Sperret av boligen

Kort tid etter ulykken ble 26-åringens bolig i Søgne sperret av politiet, ettersom de ønsket å ransake boligen på et senere tidspunkt.

- Hvorfor sperret dere av mannens bolig?

— I slike saker blir det alltid gjort slike vurderinger. Vi har ikke helt visst hva hadde foran oss. Om det var snakk om vanlig fyrverkeri eller kraftigere lut, sier Thorsen.

Beslagla slanger

Husransakelsen ble gjennomført onsdag. Politiet fant da blant annet to ulovlige kvelerslanger. De halvannen meter lange kongepytonene er nå overlatt til Mattilsynet, som vil forsøke å omplassere dyrene.— Vi har vært i kontakt med dyreparken i Kristiansand, men de hadde flere av disse fra før og var ikke interessert. Vi kommer nå til å prøve flere dyreparker, men dersom vi ikke får omplassert dem vil de bli avlivet, sier Robert Ilievski i Mattilsynet.

- Dette er ingen stor sak

Etterforskningsleder Thorsen ønsker ikke å uttale seg om det også ble gjort beslag av fyrverkeri.

— Det er gjort andre beslag, men vi ønsker å snakke med vedkommende før vi sier noe mer, sier Thorsen.

Han er lite fornøyd med at slange-beslaget ble kjent i media torsdag kveld.

— Jeg er ikke veldig begeistret for hvordan dette ble formulert. Han hadde to slanger hjemme og må svare for dette. Men dette er ikke noen stor sak og han har jo nok å tenke på for øyeblikket, sier Thorsen.

26-åringen ble nyttårsaften siktet for uforsvarlig omgang med sprengstoff, etter straffelovens paragraf 352. — Vi har grunnlag for denne siktelsen. Vi mener det kan ha blitt tilvirket noe, men jeg ønsker ikke å uttale meg detaljert om dette, sier Thorsen.

Må vente med avhør

Ifølge Thorsen kan det ta lang tid før 26-åringen er i stand til å bli avhørt av politiet.

— Vi gir ham den tiden han trenger på å komme seg. Det sier seg selv at det gjør vondt når deler av hånda er sprengt av. Helsa kommer alltid først, sier Thorsen.

Ingen andre er siktet i forbindelse med hendelsen.