Gutt ble skremt av «klovn» med lekekniv

En mindreårig gutt ble onsdag skremt av en person i klovnedrakt som hoppet ut i veien i Lillesand. «Klovnen» skal ha hatt en lekekniv fremme.

Publisert:

To unge gutter iført klovnemaske har skremt flere i Rønvik i Bodø tirsdag kveld. Foto: Illustrasjonsfoto / Politiet / NTB scanpix

  • Eirin Margrethe Fidje
  • NTB
  • Henrik Ihme
Denne artikkelen er over tre år gammel

LILLESAND: Killer clown-fenomenet, som over lengre tid har skapt frykt og uro i USA og andre land, har nå kommet til Agder og Lillesand. Onsdag i 12-tiden ble en mindreårig gutt skremt av en person i klovnedrakt som hoppet ut i veien foran ham.

– «Klovnen» skal også hatt en lekekniv fremme. Gutten er ikke blitt direkte truet. Uansett er dette en svært dum og skremmende oppførsel, skriver politiets operasjonsleder på Twitter.

– Alvorlig

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ole Bjørn Kleivane, sier til Fædrelandsvennen at en patrulje gjorde søk i området uten å finne «klovnen».

– Meldingen kom litt via-via fra Borkedalen skole, og er den første vi har fått om dette meg bekjent, sier han.

Selve hendelsen skal ha skjedd i Tunveien, like ved, etter skolens slutt. Rektor Monica Bartok ved Borkedalen skole sier til Fædrelandsvennen at de ser alvorlig på saken.

– Vi er svært opptatt av at elevene skal ha en trygg skolevei. Dette ser vi alvorlig på, og følger opp saken sammen med politiet, sier hun til Fædrelandsvennen.

Selv var hun ikke til stede på skolen onsdag, så hun kjente ikke detaljene i saken.

Skumle klovner kan straffes

Kler du deg ut som klovn og skremmer eller truer folk, kan du bli straffet, advarer politiet, ifølge NTB.

– Dette er en trend vi har sett i andre land og som tydeligvis har kommet hit til landet. Dette er en oppførsel vi ikke ønsker, konstaterer politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt.

– Jeg tror nok at noen tenker at dette bare er morsomt og uskyldig. Men dette kan oppfattes som skremmende for dem som blir utsatt for det, fortsetter han.

Politimesteren ramser opp en rekke lovbestemmelser som kan ramme såkalte «killer clowns». Skremmende og plagsom atferd kan straffes med bot eller fengsel i to år og ordensforstyrrelser med bot eller fengsel i seks måneder. Om klovnen løper etter noen med balltre kan det tendere mot trusler, andre hendelser kan bli ansett som skadeverk.

Et av tilfellene skjedde tirsdag på Nes på Romerike. «Klovnen» var en 13 år gammel gutt som slo etter en bil med hockeykølle. Barn under 15 år kan ikke straffes.

– Det er grunn til å rette en henvendelse til voksne og gå i dialog med barna sine. De har et ansvar for å fortelle at slikt gjør man ikke.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Eirin Margrethe Fidje eirin.fidje@fvn.no
Henrik Ihme henrik.ihme@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Lillesand
  2. Frykt
  3. USA