KRISTIANSAND: – Nei, vi har verken laget, trykket eller delt ut brosjyren, sier Merete Nilsen, som er leder i Hamre vel.

– Men jeg fikk en telefon fra Ingrid Jæger i Arbeiderpartiet mens jeg var på ferie i Spania. Hun spurte om de kunne gjorde det. Det var ikke lett å gjøre noe med det der og da. Så da sa jeg at det sikkert var greit.

– Så styret i Hamre vel har ikke godkjent dette?

– Nei, det ble ikke styrebehandlet.

– Nå står fire på lista. Hva med de andre politikerne fra Tveit?

– Ja, det blir feil dette. Alle fra Tveit skulle stått der, sier Merete Nilsen i Hamre vel.

Samarbeidet

Ingrid Brun Wisløff Jæger står på sjuendeplass på Arbeiderpartiets liste. Sammen med KrFs Arvid Omdal ble hun ved forrige valgt inn i bystyret etter at velforeningen tok initiativ til å promotere de lokale kandidatene. I årets brosjyre er i tillegg Mette Roth (H) og Theis Salvesen (Ap) anbefalt.

– Er det du som står bak denne brosjyren?

– Vi har utarbeidet den i fellesskap. Den er godkjent av Hamre vel, sier Ingrid Jæger.

– Er den styrebehandlet i velforeningen?

– Jeg tror den er sendt ut til alle i styret. Hvis ikke det har skjedd, så kan ikke jeg svare for det, sier Jæger.

– Hva med de andre politiske kandidatene fra Tveit, hvorfor står ikke de i denne brosjyren?

– Det vet jeg ikke. Mette Roth i Høyre var interessert i å være med. Theis Salvesen var det naturlig å ha med. Så vidt jeg vet er det ikke gjort noen henvendelser fra de andre kandidatene.

– Har du forståelse for at andre kan reagere på måten dette har skjedd på?

– Jeg har jobbet tett sammen med Arvid Omdal. Hvis andre vil være med, så er det ikke min jobb å lete dem fram. De må vise interesse selv, det burde du kunne se, sier Ingrid Jæger.

Senere legger hun til at denne saken, sett i etterpåklokskapens lys, kunne vært løst på en annen og bedre måte.

– Men det var gjort i beste mening for å gjøre en innsats for lokalmiljøet på Tveit, sier Jæger.

Lurer velgerne

– Dette mener jeg er å lure velgerne, sier Hans Petter Horve fra Miljøpartiet De Grønne (MDG), som får tverrpolitisk ros for sin innsats for bydelen Tveit. Nå har partiet hans trykket opp sin egen brosjyre der partiet ramser opp deres innsats for bygda de siste fire årene.

– Men velgerne føres jo bak lyset hvis de tror at velforeningen kun anbefaler de andre kandidatene. Det oppleves urettferdig. For Miljøpartiet De Grønne har virkelig prøvd å gjøre en innsats for folk her på Tveit, sier Horve, og påpeker at man ikke kan si det samme om Arbeiderpartiet.

– De stemte jo for eksempel mot ny hengebro på Foss, sier Horve.

Også Demokratenes Vidar Kleppe har reagert sterkt på brosjyren med godkjent-stempel fra velforeningen.

– Vi har fem kandidater fra Tveit. Og vår tredjekandidat Liv Espeland har gjort en fantastisk innsats for bydelen, ikke minst i forhold til seniorboligene på Gurines jorde. Hvorfor står ikke de på denne listen? spør Kleppe, som også har trykket opp en egen brosjyre for velgerne på Tveit.

Visste ikke

– Dette var jeg virkelig ikke klar over. Jeg har fått beskjed om at brosjyren var godkjent av velforeningen, sier Arvid Omdal (KrF), som er en av de fire som velforeningen anbefaler. Nå føler han seg lurt.

– Jeg stolte på Ingrid Jæger da hun sa at velforeningen hadde godkjent den. Ut over at jeg motsatte meg et ønske om å ha med en Ap-representant fra Lund, så har jeg ikke hatt noe med brosjyren å gjøre. Men jeg kan stå inne for at jeg har jobbet for alle de punktene som står listet opp at vi har jobbet med, sier Omdal.

– Tveit er en glemt bydel. Det er så få som bor her. At vi fikk inn folk i siste periode har vært viktig for å få gjennomslag for sakene som angår befolkningen her. For tro meg, det vi har fått til kom ikke gratis. Det har vært en hard kamp, sier Omdal.