Frustrasjonen over teknisk utvalg i Grimstad har vært svært stor de siste åtte årene. De har fått delegert mye myndighet, en makt de har brukt. På tvers av flertallet i kommunestyret har de gitt dispensasjoner og tillatelser i kontroversielle byggesaker. Flertallet i teknisk utvalg har vært i mindretall i kommunestyret, og kommunestyrets flertall har følgelig sittet maktesløse og sett på at kommunen fører en politikk de ikke støtter.

Nå er det slutt på dette. I første ordinære møtet i det nye kommunestyret vil delegasjonsreglementet til teknisk utvalg endres. Bare kommunestyret selv kan gi dispensasjon fra reguleringsplanene i sentrum og områder som Riksantikvarer har pekt på som bevaringsverdige. I tillegg innfører man et krav om to, tredjedels flertall i utvalget for å kunne gi dispensasjon fra reguleringsplaner utenfor dette området.

– Det vil gi makta tilbake til kommunestyret, sier Hans Antonsen. Antonsen håper også på at dette vil føre til færre søknader om dispensasjoner og færre klager, slik at de mindre og vanlige reguleringssakene tar kortere tid. Kommunen vil også se på saksgangen i klagesakene, for å effektivisere disse.

I Grimstad fordeler nå flertallet bestående av Venstre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet makt og posisjoner. Nettopp teknisk utvalg skal ledes av ringreven Per Svenningsen (Ap). Grimstad deler også opp utvalg og får nå et eget helse— og sosialutvalg og oppvekst- og utdanningsutvalg. I tillegg opprettes et kultur- og miljøutvalg. Posisjonen tilbyr opposisjonen å lede to utvalg.