IVELAND: — Man kan jo begynne å lure på hva det er med slike folk. Slike hendelser leser man at skjer i byen, men ikke her på landet. Jeg ble veldig forstøkt da jeg fikk høre om skadene, sier Haugland til fvn.no.

Skulle gå skirenn

Det var lørdag kveld ved 18-19-tiden at Haugland, som er bosatt i Vatnestrøm, kjørte bilen sin over til Iveland og parkerte den inntil Ivelandshallen. Grunnen var at Haugland skulle delta i Berefjell-løpet som gikk av stabelen søndag. Løpet går mellom de to bygdene. På den måten kunne han kjørte tilbake til hjemsted søndag etter målgang.

— Jeg var godt i gang med løpet da jeg fikk en telefon i 10-11-tiden om det som hadde skjedd. Det var en som skulle åpne kiosken i Ivelandshallen som oppdaget hærverket, sier Haugland.

Samtlige vinder på bilen var knust. Det er foreløpig uklart hva slags redskap vandalene har benyttet da de knuste vinduene. Haugland har selv ikke sett bilen ettersom den ble hentet av Viking og brakt til Evje før han nådde fram til Ivelandshallen.

— Jeg har ingen idé om hvem som kan ha gjort det, men det finnes overvåkningsutstyr som kan ha fanget opp vandalenes bevegelser, sier Haugland.

Anmeldes

Politiet er varslet om saken. Haugland vil anmelde hærverket mandag morgen. Lensmann John Tomas Homme deltok i det samme skirennet som Haugland og har snakket med den uheldige bileieren.

— For meg fremstår det som guttestreker som har gått altfor langt. Politiet vil sikre spor i form av bilder fra overvåkningkamera og eventuelt sikre spor i bilen, sier Homme.

Foreløpig er det ingen mistenkte i saken. Ifølge Haugland går det rykter om at personer oppholdt seg rundt Ivelandshallen omkring midnatt natt til søndag. Politiet er svært interessert i tips som kan oppklare saken.

200.000 kroner

Den ødelagte bilen er en 2006 modell Volvo V50. Haugland antar at bilen har en verdi på omkring 200.000 kroner. Han ser for seg store verksted-kostnader, men bilen er fullforsikret.

— I tillegg til å bytte alle vinduene, så må den nok repareres for fuktskader, sier han.

Haugland bruker bilen i jobben, derfor skaper hærverket ekstra store utfordringer.

— Jeg har reisejobb hvor jeg pendler til Oslo tre dager i uken. Jeg satser på å få låne en bil gjennom forsikringsselskaper, sier Haugland.

// Har du tips i saken?

// Ring oss på 03811 eller send sms/mms til 03811.

// Epost: tips@fvn.no

SKADET: Samtlige vinduer i bilen er knust. FOTO: FVN-TIPSER Foto: Fvn-tipser